28-07-2011

Vanmorgen kwam de arts weer langs mijn bed.
Ze weten nu eindelijk wie/wat de boosdoener is; afgelopen maandagmiddag hadden ze dus wat bloed getapt en op kweek gezet in de oven, vandaag was de uitslag bekend; 't is deze keer een ander huftertje dan de vorige keer. En als ik 't zo lees op wikipedia is 't ook zéker géén lieverdje; de arts beaamde dat overigens...
Mijn nieuwste vijand heet: Pseudomonas aeruginosa.

Nu ze weten wie mij lastig valt, kunnen ze 'm beter/gerichter uitroeien en dat hoeft dus niet noodzakelijkerwijs meer via het infuus; dat is inmiddels dus alweer afgesloten.

Tot op heden heb ik nog geen pillen gekregen, maar ik ga er vanuit dat ik straks bij de maaltijd of daarna wel een voorraad nieuwe chemische bommetjes krijg waar die bacterie niet tegen kan. Even afwachten dus.

De arts kwam verder vertellen dat als 't zo bleef gaan, ik vermoedelijk morgen naar huis kan. Ze (de internisten/nefrologen) zijn het overigens nog niet helemaal eens met de urologen, dus de spanning is hier op de afdeling om te snijden: De internisten/nefrologen vinden dat omdat ik deze bacterieaanval kreeg tijdens/na de NSK wissel, ik nog een nieuwe NSK moet krijgen voordat ik het pand mag verlaten. De urologen daarentegen roepen: Een bacterie kan niet binnen een uur tot uiting komen, dus die infectie moet er al geweest zijn dus laat die nieuwe NSK lekker zitten...
Spannend....

:-)

Natuurlijk schets ik 't spannender dan dat 't is. De nefroloog gaf aan dat 'ie het niet eens was met de uroloog, dus ze zouden nog overleggen; ik krijg uiteindelijk nog te horen wat en hoe. Niks te merken van spanning of wat dan ook natuurlijk!

Maar in ieder geval was ik wel blij te horen dat ik morgen vermoedelijk naar huis mag. De arts loopt weg, ik moest naar 't toilet en een hoofdpijn stak op, op 't toilet ging 't ook niet zoals gewenst, dus de arts werd er weer bij geroepen... Als dit door blijft zetten mag ik morgen NIET naar huis. Zucht.
Heb (gelukkig!!) nog geen koorts maar ik voel me op dit moment ook niet optimaal. Heb 'n droge mond, raar gevoel/smaak in mijn mond, mijn darmen doen raar, voel me vervelend, ben moe en heb hoofdpijn.
Baal er goed van.

De arts heeft wel uitgelegd wat er aan de hand kán zijn; in ons lichaam zitten best veel bacteriën. Heb jaren geleden eens gehoord/gelezen dat er in ons darmstelsel alleen al, ruim 2 kilo (!) aan bacteriën zit. Het antibioticum dat ik via het infuus kreeg, was een zogenoemd 'breed spectrum' antibioticum, die dus ook goede bacteriën ombrengt. Daardoor kán het dus zijn dat mijn darmen niet helemaal goed meer functioneren en dat zal in de loop der dagen dus wel weer bijtrekken. Maar als morgen de ontlasting nog niet normaal is, mag ik niet naar huis, willen ze er eerst een kweekje van hebben zodat ze met zekerheid de oorzaak kunnen vaststellen. Het zou eventueel natuurlijk ook een ándere oorzaak kunnen hebben. Een andere bacterie, een virus etc etc.

Inmiddels heb ik na de lunch al weer 2,5 uur geslapen, ben minder moe maar voel me nog niet zoals vanmorgen. En ik hoop zó graag dat ik morgen naar huis mag!!!

Is er nog iemand die eventueel vanmiddag/vanavond zin heeft om hier in Nijmegen Pseudomonas aeruginosa uit te komen zwaaien op zijn laatste tocht?

Permalink

Aantal keer bekeken: 24848

Reacties: 1

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...