27-07-2011

Ik was net iets te snel met 't versturen van mijn blog.
Nadat ik op 'verzend' klikte, kwam de arts binnen met e.e.a. aan uitleg en aanvullende informatie.

Ze weten nog niet precies welke bacterie mij dwars zit, maar ze hopen dat 't vanmiddag wel duidelijker is omdat dan vermoedelijk de kweekjes klaar zijn.
Het goede nieuws was dat mijn kreainine waarde nog verder omlaag aan 't gaan is; 154 vandaag, in vergelijking met 157 maandagmiddag; dat moet dus wel de goede kant op gaan; ik ben vergeten te vragen hoe 't precies zat, maar de vorige keer meen ik mij van te herinneren dat ze aangaven dat kreatinine wat hoger kan zijn als je ontsteking hebt... Dus als ik 'helemaal beter ben' (utopie, ik wordt nóóit van mijn leven meer 'helemaal beter') kan 't volgens mij zijn dat mijn kreatinine nóg lager wordt! Ik hoop het in ieder geval.

De internist vond verder nog dat ik genoeg dronk/binnen kreeg via 't infuus en dat ik ook voldoende plas. Dus 't infuus wordt teruggeschroefd en druppelt slechts zo hard dat 't enkel 'open' blijft voor medicijnen o.i.d. Als ze 'm nu helemaal stoppen, kan deze ingang verstopt raken door 'n bloedpropje waardoor ze opnieuw moeten prikken. Omdat ik medicatie wel via infuus krijg, moet 'ie dus openblijven, maar 't is niet echt meer nodig voor 't vocht. De arts gaf dus ook aan dat ik wel voldoende plas. Op zich klopt dat wel, ik vind alleen dat er bedroevend weinig uit dat slangetje komt. Die NSK dus. Dat gaan ze in ieder geval nu (scherp) in de gaten houden.

De nefroloog gaf nog aan dat ik tijdens mijn verblijf hier alsnog een nieuwe NSK krijg. Omdat ik een infectie opgelopen heb tijdens/kort na de wissel, is er een grote kans dat de bacterie in 't slangetje blijft kleven/plakken. Ze kunnen die bacterie dan bestrijden wat ze willen met antibioticum, maar uit dat slangetje krijgen ze 'm nooit weg, dus als ik dan 'genezen' verklaard ben, krijg ik 't daarna weer even hard voor mijn kiezen. Dus vermoedelijk morgen ergens alsnog een nieuw stuk plastic in mijn zij.

Verder heb ik nu wel wat 'pijn' in mijn rechter zij. De arts heeft er naar gekeken, kon 't niet direct plaatsen; 't lijkt niet de nier, 't lijkt ook niet mijn ribben te zijn; even afwachten gaf 'ie ook aan. Óf 't trekt vanzelf weg, óf 't wordt erger... Een waarheid als een koe.

Verder vermaak ik mij hier redelijk. De sfeer op de de afdeling is erg goed, leuke mensen werken hier. Scheelt een hoop qua herstel denk ik! Toevallig raakte ik gisteren aan de praat met een verpleegkundige, blijkt de partner te zijn van een ex-collega waarmee ik de eerste keer naar Ohio (als Young Professional) geweest ben te zijn. Die ex-collega schijnt ook nog een soort familie van mijn ex-schoonmoeder te zijn, maar hoe dat precies zit, weet ik niet meer... Maar hoe klein is 't wereldje....

Gelukkig heb ik ook mijn laptop meegenomen, ik heb dus alle mogelijkheden om met 't gratis internet hier (wat 'n SUPER service) deze blog bij te werken. En niet alleen deze blog; ik heb onlangs een nieuw projectje gestart. Op kanttekening.net schrijf ik mijn commentaar, visie, mening, oftewel mijn kanttekeningen bij alledaagse zaken die mij opvallen. Ongenuanceerd, zouloos, ongezouten etc... En 't bouwen van die site heeft nogal wat voeten in aarde gehad en achter de schermen zijn er nog wat kleine klusjes wat die site betreft; dus ik vermaak me verder prima hier.

Ook heb ik onlangs een applicatie gemaakt zodat mijn oudste zoon de tafels 1 t/m 10 kan oefenen. Daar kunnen nog wel wat kleine puntjes op aangepast worden, dus ook daarmee vermaak ik me prima. Lekker Nerden in 't ziekenhuis. :-)
Als je ook kinderen hebt in de leeftijd dat ze tafels moeten oefenen; geef gerust een brul als je een kopie van dat programmaatje wilt! Draait gewoon onder windows.

Ook kreeg ik net n.a.v. mijn vorige blog nog de opmerking waar de 'managementsamenvatting' gebleven is. Ik had gisteren een collega aan de telefoon en ze gaf ook (terecht) aan dat een goede managementsamenvatting ongeveer 2 A4tjes beslaat. Dus mijn blog is eigenlijk al een managementsamenvatting kwamen we tot de conclusie... :-)

Als ik weer meer weet, laat ik weer van me horen!

Permalink

Aantal keer bekeken: 23566

Reacties: 3

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...