21-06-2011

Gisteren ben ik naar het ziekenhuis geweest, naar "Klinische Genetica". Vandaag mocht ik weer voor 'n standaard controle naar de nefroloog, er was eigenlijk niet veel aan de hand, dus ik was voornemens om onder 't mom van 'geen nieuws is goed nieuws' géén blog te schrijven.

Ik kreeg net 'n telefoontje. Van de nefroloog. Mijn kreatinine uitslag was al bekend en die was toch weer wat hoger dan de vorige keer. 208 is 't deze keer. Geloof ik. Ik had 't telefoontje even niet verwacht dus zo scherp was ik ook weer niet toen ze het getal noemde en daarna was ik er even zó ondersteboven van dat ik 't niet goed onthouden heb. Maar in ieder geval boven de 200.

3 weken geleden was 't 180, die keer daarvoor was 't 177; ze gaf aan dat 't toch blijft stijgen, ze noemde zelfs de term 'sluimerende afstoting'. Niet dat ze nu direct denkt dat dit aan de hand is, maar ze wilde me er wel op voorbereiden dat de kans groot is dat ik binnenkort toch weer een biopsie krijg. Om in ieder geval die afstoting uit te sluiten.

Ze gaf in ieder geval nog aan dat er een kans is dat één van de immuunonderdrukkers toch wat schade aan mijn nier kan bewerkstelligen. Mijn bloedwaarde van dit medicijn was de vorige keer erg netjes, dus ze denkt dat 't goed gaat, maar volledig uit te sluiten is 't ook niet.

Ik mag in ieder geval komende donderdag terugkomen, 's ochtends vroeg, dan is 't CITO spreekuur, mijn bloedwaarden zijn dan gelijk (binnen een uur) bekend. Ze willen in ieder geval zeker weten dat 't nu niet verder stijgt.

Ben er maar weer klaar mee...

Donderdag zal ik wel weer een blog schrijven als ik in 't ziekenhuis geweest ben en wat meer weet...

Permalink

Aantal keer bekeken: 22088

Reacties: 4

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...