03-08-2015

Ik werd vandaag gebeld door de transplantatie vaatchirurg uit Nijmegen, de arts waar ik de tweede keer (van de in totaal drie bezoeken aan "Heelkunde") op 't spreekuur geweest ben.
Hij vroeg me naar mijn bevindingen na de injectie met Bupivacaïne, die vorige week gezet was.
Ik heb die dag, zoals beschreven in mijn blog vrijwel géén pijn gehad. Wat een opluchting was dat die dag!
Ik kwam er ook achter hoe snel je pijn kunt vergeten en hoe naar het is dat 't weer zo snel terug was, zij het na ongeveer acht uur.

Nadat ik mijn ervaring met die verdoving vertelde, vroeg de arts nog of het inmiddels vanzelf over gegaan was. Helaas niet dus; ik heb weer net zoveel pijn als vóór de verdoving.

Hij gaf aan dat, omdat de verdoving twee keer zo goed gewerkt heeft, hij (zij) vrij zeker is (zijn) dat het bij mij dus om een 'neurinoom' gaat. Het beestje heeft eindelijk een naam!!

Volgens de arts is een neurinoom een (goedaardig) gezwel om een zenuwuiteinde, samenkomend in een clustering van diverse zenuwen o.i.d.
Het zit dus in ieder geval in 't littekenweefsel van mijn nefrostomiekatheter, althans, dat is wat de arts nu denkt. En ik met hem!

Het voorstel van de arts qua behandelplan:

...

...

Hij gaat contact opnemen met een specialist op dit gebied; een arts die in 't UMC St. Radboud opgeleid is, maar nu een poli heeft in het ziekenhuis in Boxmeer. Daar mag ik dan op de poli komen en die arts gaat mij verder helpen. Althans; de vaatchirurg die ik vanmiddag aan de telefoon had, gaf aan dat hij eerst contact gaat opnemen, waarbij hij geef idee heeft of hij op vakantie is of niet, daarna gaat hij de vraag stellen of hij wat kan/wil met mijn verhaal. Het behandelen van zo'n neurinoom is zijn specialiteit, echter wist de vaatchirurg niet precies wat zijn mening is over zo'n neurinoom in 'n operatiegebied van 'n transplantatiegebied. Als de arts in Boxmeer niet wil of kan meewerken, zal ik opnieuw een bericht krijgen van de vaatchirurg, dan wordt er gekeken naar andere oplossingen, maar de vaatchirurg heeft 't vermoeden dat de arts in Boxmeer wel een chirurgische ingreep wil verrichten.

Nu hoop ik echt dat ik zo snel mogelijk een berichtje krijg uit Boxmeer, dan kan ik echt weer verder!

Dank allemaal voor de reacties op de vorige blogs, dat waardeer ik heel erg!

Tot de volgende blog weer!

Permalink

Aantal keer bekeken: 16054

Reacties: 5

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...