16-07-2015

Goed nieuws! Althans, ik ben voorzichtig positief!

Afgelopen maandag kreeg ik een verdoving in het litteken van de nefrostomiekatheter; deze verdoving werkte ongeveer twee tot drie uur en ik heb echt nauwelijks last gehad en kon gewoon (voor 't eerst sinds lange tijd) fatsoenlijk rechtop zitten.

Net werd ik gebeld door de vaatchirurg, die wilde weten hoe ik de verdoving ervaren heb. Dat heb ik dus uitgelegd.

De arts vertelde dat het middel wat hij gebruikte, lidocoïne, ongeveer twee tot drie uur werkt. Nu krijg ik 28 juli een tweede verdoving, deze keer met butacaïne, een middel dat 6 tot 8 uur moet werken.

Als dit ook de pijn weg haalt, ben ik sowieso al een stap verder, omdat ze dan weten waar de pijn exact zit. Zoals in mijn vorige blog aangegeven is er een kleine kans (30%) dat de pijn door deze twee injecties vanzelf weggaat. Mocht ik tot de 70% groep behoren, dan weten ze dus in ieder geval waar de pijn vandaan komt en kunnen ze eventueel een (chemische) blokkade op de pijnprikkel-veroorzaker zetten.

Dus 28 juli krijg ik een nieuwe verdoving; 3 augustus word ik weer gebeld door de vaatchirurg en dan is als het goed is duidelijk wat de verdere stappen zijn; óf niks, óf een (chemische) blokkade.

Dus nog even mijn kiezen op elkaar en als 't goed is ben ik er nu heel snel vanaf (hoop ik!).

Ik ben in ieder geval positief gestemd!

Permalink

Aantal keer bekeken: 15616

Reacties: 5

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...