14-01-2015

Vanmorgen ben ik met mijn moeder naar de nefroloog in Nijmegen geweest. Nogmaals uitgelegd wat voor pijn ik heb in mijn nierstreek en hoe zich dit uit en wanneer.

De arts heeft van te voren nog 6 buisjes bloed laten prikken, CITO, dus met een beetje geluk zou de uitslag er tijdens het gesprek zijn. Hij wilde mijn nier voelen en heeft daarna ook nog een echo van mijn nier gemaakt.

Bij het voelen aan mijn nier sprongen op bepaalde punten de tranen in mijn ogen. Echter was er op de echo niks te zien. Geen (vocht)ophoping dus.

De arts heeft echter wel een vermoeden dat het obstructie tussen mijn nier en mijn blaas kan zijn. Ook omdat de klachten 's ochtends bij het opstaan iets minder zijn dan gedurende de dag, als de pijn alleen maar toeneemt. (ondanks dat dit onderdrukt wordt door de tramadol.)

De arts heeft gebeld met de uroloog; hij wil verder onderzoeken of het inderdaad een obstructie kan zijn. Ik word eerdaags gebeld door de uroloog uit Nijmegen, ze gaan dan een MAG3-Renografie uitvoeren. Met radioactief afval, euhm, radioactief materiaal bedoel ik gaan ze in kaart brengen hoe de afvloed van urine van mijn nier naar mijn blaas gaat. Dit zowel liggend als zittend heb ik begrepen; het kan dus zijn dat als ik zit er een knik in de leiding van mijn nier komt.

Daarna was 't consult afgelopen; helaas waren mijn bloeduitslagen nog niet bekend. De arts gaf aan dat als er niks schokkends te zien is in mijn bloedwaarden, hij geen contact meer opneemt, mocht er wel wat bijzonders zijn, laat hij 't wel weten.

Ondertussen ga ik de arts in Ede nog maar vragen of ik nog wat meer Tramadol kan krijgen...

Als ik meer weet, laat ik dat via dit kanaal weer weten.

Dank voor alle reacties op mijn blog(s)!

Permalink

Aantal keer bekeken: 15486

Reacties: 2

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...