15-06-2013

In alle haast van afgelopen week schoot mij te binnen dat ik binnenkort weer eens naar de arts moet. Ik hoopte op zo'n beetje de laatste keer 'om de drie maanden' en dat '1 x per half jaar' de volgende standaard zou worden.

Afgelopen woensdagochtend dus snel bloed laten prikken en weer een 24-uurs verzameling in mogen leveren en verder afwachten...

Vandaag (vrijdag 14 juni) mocht ik mij dus 's middags bij de arts melden. Ik mocht mij een half uur eerder dan de afspraak met de arts melden bij de assistenten; ze zouden een half uur lang mijn bloeddruk (in rust dus...) meten. De vorige keer bleek 'ie wat aan de hoge kant, maar dat had ook van 't haasten kunnen komen; vandaar 30 minuten lang om de 5 minuten een nieuwe meting.

Ik lig aan dat apparaat en zie dat hij aftelt richtig de 10 minuten in plaats van 5. Toch maar even op 't belletje gedrukt; de verpleegkundige/assistente kwam eraan en was blij dat ik belde; anders had 't vreemde resultaten (of in ieder geval te weinig resultaat) teweeggebracht. Dus een reset van die machine en inderdaad; om de 5 minuten een knellend gevoel om mijn bovenarm.

Even daarna mocht ik mij melden bij de arts.
Hij vroeg hoe het ging en mijn standaard antwoord inmiddels is; met mij gaat het goed maar ik wil van jou (u??) weten hoe het met mij gaat...

En toen...

Kreatinine 176. Da's niet de goede richting op. De laatste keren was 'ie enigszins stabiel rond de 150 (kan ik opzoeken maar daar ben ik te lui voor op dit moment...) en 176 is meer dan de plus/min 10 punten die ze als marge nemen.
Gelukkig nog niet zo schokkend dat ik gelijk mocht blijven, maar toch. Zijn geen leuke dingen om te horen.
Wel ernstig genoeg om komende week een echo te laten maken, opnieuw bloed te laten prikken en komende week gelijk nog een afspraak te hebben bij de arts. Hij gaf duidelijk aan; als 't nog steeds rond de 175 is volgende week en we zien niks op de echo (er is een kans dat ze wat stuwing zien, daar heb ik vaker last van gehad...) dan gaan ze wel gelijk contact opnemen met Nijmegen om te kijken hoe nu verder...

I'll keep my fingers crossed...

't Goede nieuws echter is (gelukkig) dat mijn fosfaat nu mooi op pijl is. Gelukkig dus; nu hoef ik voorlopig dat ultra smerige drankje kalium-fosfaat niet! Mijn cola consumptie is dus op pijl! Nadeel is dat ik dit zelf moet betalen... ;-) Maar een tip voor jullie: Koop aandelen coca-cola; er gaat bij mij per dag behoorlijk wat doorheen, dat kan nooit slecht voor 't aandeel zijn!

Verder wil de arts de volgende keer toch ook nog kijken hoe het met botafbraak/bot brosheid zit. De medicijnen die ik slik zorgen voor botontkalking etc; niet echt iets om fatsoenlijk oud mee te worden. Niet alleen mijn medicijnen (vooral prednison) zorgen hier voor; ook kan 't zo zijn dat mijn (bij?)schildklier (nog steeds) te snel werkt. Dat scheen na de transplantatie ook zo te zijn, al hadden ze verwacht dat 't inmiddels al bijgetrokken zou zijn.

Komende week dus weer voor 'n extra ingelast consult; mijn verhaal komt weer hier te staan!

Permalink

Aantal keer bekeken: 15328

Reacties: 1

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...